Nieuwsbrief

← Vorige

Gezonde school

 

Wil je leerlingen iets bijbrengen over alcohol- en druggebruik? Hen het belang van een gezonde binnenlucht leren? Gezonde keuzes toegankelijker maken of een gezondheidsbeleid uitbouwen? Een gezonde school gaat voor een leeromgeving waarin leerlingen en leerkrachten de ruimte krijgen om zich goed en gezond te ontplooien.

De school is de plaats bij uitstek om kinderen alles te leren over gezonde keuzes. Maar een gezondheidsbeleid op school is meer dan kennis delen. Het klas- en schoolklimaat maakt gezonde keuzes toegankelijker en bouwt drempels in voor ongezonde keuzes. Zowel de schoolinfrastructuur als de schoolomgeving spelen daarbij een rol.

Voor wie?

Iedereen die in en op school vertoeft

Wie kan werken aan een gezonde school?

Leerlingen, leerkrachten, schoolpersoneel, CLB’s…

Praktisch

Bij het Logo vind je materialen en projecten om aan een gezonde school te werken. Op www.gezondeschool.be lees je tips en informatie om er mee aan de slag te gaan. Schrijf je in op de nieuwsbrief

Logo Mechelen zet je op weg

Het Logo ondersteunt je bij acties, projecten en campagnes om van je school een gezonde leeromgeving te maken. Voor verdere uitwerking van je gezondheidsbeleid kan je terecht bij je CLB of bij SVS.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen