Nieuwsbrief

← Vorige

10.000 stappen

Meer dan de helft van de Vlamingen beweegt te weinig. Het grootste deel van de tijd zitten we. Genoeg bewegen is een belangrijke voorwaarde voor een goede gezondheid. Sport je niet graag? Dan kan je toch een actieve leefstijl opbouwen door dagelijks 10.000 stappen te zetten. Stappen integreer je makkelijk in je dagelijks leven: tijdens verplaatsingen, op het werk, in je vrije tijd of thuis.

Wil je mensen aansporen om (meer) te stappen? Organiseer een beweegactiviteit, gebruik stappentellers, lanceer een stappencompetitie, sensibiliseer met het 10.000stappen-promotiemateriaal...

Voor wie?

Iedereen vanaf 18 jaar. Voor 65-plussers geldt de norm van 8.000 stappen per dag.

Wie kan met 10.000 stappen aan de slag?

Lokale besturen, OCMW's, lokale dienstencentra, scholen, CLB's, bedrijven, huisartsen, apothekers...

Praktisch

  • Download het promotiemateriaal op de website van de campagne. Ga met 10.000 stappen aan de slag in je gemeentein je buurtop het werk.
  • Ontleen een stappentellerkoffer. Logo Mechelen beschikt over 2 stappentellerkoffers. Deze kunnen gedurende maximaal één maand uitgeleend worden aan organisaties en lokale besturen. Doe tijdig je aanvraag.
  • Vraag een infosessie aan over het belang van voldoende bewegen in combinatie met evenwichtige voeding.
  • Maak gebruik van de digitale stappenregistratietool. Deze maakt het nog aantrekkelijker om stappen te tellen en bij te houden, jouw eigen vorderingen te volgen, vrienden of collega’s uit te nodigen om een uitdaging aan te gaan en nog zoveel meer.

Logo Mechelen zet je op weg

Wil je een beweegactiviteit organiseren, maar weet je niet goed hoe? Het Logo biedt je advies.

Info

www.10000stappen.be

Andere projecten:

Materialen

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen