Nieuwsbrief

← Vorige

Gezonde Gemeente

Inwoners aanzetten om gezonder te eten? Actie ondernemen om hen te doen stoppen met roken? Ervoor zorgen dat ze zich fit in hun hoofd voelen? Dat kan. Met Gezonde Gemeente zet je het gezondheidsbeleid op de lokale agenda van je stad, gemeente, OCMW, wijk of buurt.

Als lokaal bestuur sta je dicht bij de inwoners. Je bent dus goed geplaatst om gezondheidspromotie, ziektepreventie, een gezonde leefstijl en –omgeving dicht bij burgers te brengen.

Voor wie?

Inwoners, professionals, verenigingen en het personeel van lokale besturen

Wie kan werken aan een gezonde gemeente?

Steden, gemeenten, OCMW’s, wijken of buurten

7 tipfiches over 7 succescomponenten van een Gezonde Gemeente 

Op zoek naar concrete tips, literatuur of achtergrond bij elk van de 7 succescomponenten van Gezonde Gemeente? Lees dan zeker de onderstaande 7 tipfiches. Je vindt er zowel makkelijke als meer uitdagende tips, maar steeds haalbaar voor elke Gezonde Gemeente met ambitie. Elk Logo beschikt over fiches die per Logo gepersonaliseerd zijn zodat je perfect weet welke services wij jou kunnen bieden. 

Bestuurskracht

Burgerparticipatie

Communicatie

Langetermijnvisie

Intersectorale samenwerking en netwerking

Langetermijnvisie

Lokaal bestuur als voorbeeld

Mix van acties

Praktisch

Alle 19 gemeenten uit onze regio zijn 'Gezonde Gemeenten'. Als team staan we klaar om jouw lokaal bestuur stap voor stap te begeleiden in het groeitraject ‘Gezonde Gemeente’. We ondersteunen je van voorbereiding tot evaluatie bij de uitwerking van het lokaal gezondheidsbeleid om zo de gezondheid en de leefomgeving van je inwoners te verbeteren. Meer info over dit groeitraject en de ondersteuning van Logo Mechelen vind je in het stappenplan.

Logo Mechelen zet je op weg

De Logocoach van elke gemeente helpt je verder om het groeitraject samen te doorlopen.

Info

www.gezondegemeente.be

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen