Nieuwsbrief

← Vorige

Werelddag zonder tabak

Elk jaar is er op 31 mei de Werelddag zonder Tabak. Dat is het moment om burgers te sensibiliseren over de gevolgen van roken. Want onderzoek heeft aangetoond dat massale belangstelling op een piekmoment, zoals de werelddag, werkt.

De Werelddag zonder Tabak is traditioneel een moment om stil te staan bij de gevolgen van roken. Ruim de helft van de mensen die blijven roken, sterft aan de gevolgen hiervan. Rokers sterven gemiddeld ongeveer 10 jaar eerder dan niet-rokers.

Voor wie?

Rokers en ex-rokers, niet-rokers

Wie kan actie nemen op de Werelddag zonder Tabak?

Lokale besturen, OCMW’s,  CLB’s, scholen, huisartsen, apothekers, welzijnsorganisaties, bedrijven…

Praktisch

Zet je acties of project kracht bij met ondersteunend materiaal en deskundige begeleiding.

Logo Mechelen zet je op weg

Wij helpen je om projecten en acties over roken op te zetten, adviseren je bij de uitwerking en bezorgen je promotiemateriaal.

Interesse in een doordacht rookstopbeleid? CGG De Pont bekijkt het samen met jou.

Tips

  • Verspreid de nieuwe folder die zeer eenvoudig uitlegt waar je terecht kan voor hulp en wat een tabakoloog precies is en doet. De folder is enkel digitaal beschikbaar bij Logo Mechelen. Of maak een gepersonaliseerde affiche.

  • Check het inspiratiedocument en laat je inspireren door de good practices uit onze regio en de regio van Logo Kempen. Bekijk zeker in detail de succesformule 'Gemeente X stopt met roken'.

  • Verspreid de nieuwe brochure ‘Ik voel me zoveel beter zonder tabak’. De brochure zit eenvoudig in mekaar en is toegankelijk voor een kansarm publiek. Bestel ten laatste tegen 14 mei voor een levering voor 31 mei.

  • Ontdek de prachtige brochure ‘Mijn leven zonder tabak’ met 10 openhartige getuigenissen over rookverslaving met foto’s van Jimmy Kets is een absolute aanrader. Zet jij rokers aan om te stoppen met roken? Wil jij het simpele zwart-wit-denken mee doorbreken? Lees dan zeker de brochure om tot meer inzicht en begrip te komen waarom iemand rookt en waarom stoppen zo moeilijk is. 

  • Post het filmpje ‘de oplossing heb je op zak’ op de Facebookpagina van je gemeente of organisatie. Wie weet help je zo wel in 30 seconden rokers te overtuigen dat Tabakstop het verschil kan maken. Voor schermen in wachtzalen kan je ook het langere filmpje gebruiken.

 

Logo regio's in kaart

Postcode

 

Logo Antwerpen